İçindekiler:
Rejeneratif Ortopedi Nedir?
Rejeneratif ortopedi kas iskelet sisteminde oluşan hasarlı dokuların ortobiyolojik ajanlarla iyileşmesine yardımcı olan ortopedi bölümüdür. Ortobiyolojik ajanlar genellikle vücutta bulunan kan yağ ve kemik iliği dokusundan elde edilir.
Vücudumuzda bulunan tendonlar, omurga diskleri, menisküsler ve ligamanlar gibi beslenmesi daha olan dokular hasarlandığında kendisini onarabilme yeteneği zayıftır. Bu dokularda iyileşme kabiliyetini artırmak için rejeneratif ortopediden yararlanılır.
Rejeneratif ortopedi genellikle dejeneratif ortopedi hastalıklarında, eklem artritlerinde, spor yaralanmalarında kullanılır. Kullanılan bu ortobiyolojik ajanlar iyileşmeyi tamamen sağlayabileceği gibi dejeneratif süreci yavaşlatadabilir.
Bu ortobiyolojik tedaviler ameliyatlarla birlikte kullanılabileceği gibi ameliyatsız tedavi olarak da kullanılabilir.
Rejeneratif Ortopedi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?
Kıkırdak Hastalığı (Kondropati)
Kalça Kireçlenmesi (Koksartroz)
Omuz Kas (Rotator Manşet) Yırtığı
Ayak Bileği Kıkırdak Hasarı (Talus OCD)
Rejeneratif Ortopedide Kullanılan Ortobiyolojik Ajanlar Nelerdir?
Rejeneratif Ortopedi'de (Hücresel Yenileyici Tedaviler), PRP, kemik iliğinden elde edilmiş kök hücre, göbek yağından elde edilmiş kök hücre, plasentadan elde edilmiş kök hücre ve eksozom dediğimiz enfeksiyonlar yapılabilir.
Rejeneratif Ortopedi Tedavisi Ücreti Nasıl Hesaplanır?
Öncelikle bu tedavilerin ameliyatla birlikte mi uygulanacak tek başına enjeksiyon olarak mı uygulanacak buna karar verilir. Ameliyatla birlikte uygulanacak ise ameliyatın masrafları ayrı hesaplanır ortobiyolojik tedavilerin fiyatı ayrı hesaplanır ve toplam fiyat elde edilir. Ortobiyolojik tedavilerin SGK anlaşması yoktur ve tüm masraflar hastaya yansıtılır.